Waardebepaling van uw bedrijf

1 van de eerste vragen die ondernemers bij de verkoop van hun bedrijf aan ons stellen is wat hun bedrijf waard is. Logisch, een goede waardering is een belangrijke variabele in het verkoopbesluit. De deal moet u immers wel voldoende opleveren. Maar moet u nu meteen een waarderingsexpert inschakelen om een waardebepaling uit te voeren? Of zijn er wellicht andere manieren om er vlot achter te komen wat uw bedrijf waard is?

Waardemakers is specialist in het waarderen van bedrijven. We zijn bij vele tientallen transacties betrokken geweest en onze specialisten zijn uitstekend op de hoogte van gangbare waarderingsmethoden en vergelijkbare deals die recent gesloten zijn. Wij zijn dus prima in staat om een gedegen waardebepaling van uw bedrijf uit te voeren.

Het uitvoeren van een gedegen waardebepaling kost tijd en die tijd is kostbaar. Een goede waarderingsexpert rekent daarom al snel enkele duizenden euros voor een waarderingsrapport. Wij ook. Dat klinkt wellicht duur, maar bij belangrijke beslissingen als de verkoop van uw bedrijf verdient dit zich terug. U moet dan gewoon exact weten waar u over praat en de waardering is nu eenmaal de inzet van de onderhandelingen.

Toch is het niet altijd meteen nodig om een uitgebreide waardebepaling uit te voeren. Soms bent u gewoon benieuwd wat uw bedrijf waard is en heeft u voldoende aan een onderbouwde indicatie van die waarde. Dan zit u niet te wachten op academische epistels over Discounted Cash Flow en Adjusted Present Value. Dat komt wel wanneer u eenmaal besloten heeft de stap tot verkoop te zetten.

Waardebepaling met de Online Waardescan

Speciaal voor ondernemers die gewoon vlot een indicatie van de waarde van hun bedrijf willen hebben en nog even geen zin hebben in poespas, hebben wij de Online Waardescan ontwikkeld. Deze Waardescan geeft u direct geheel vrijblijvend en anoniem een indicatie van de waarde van uw bedrijf. En dat kost u nog niets ook! Behalve dan 2 minuten van uw tijd.

De Online Waardescan is heel eenvoudig. U vult een aantal gegevens in, waaronder de sector waarin uw bedrijf actief is, hoeveel medewerkers uw bedrijf heeft, etc. Daarnaast beantwoordt u wat financiele vragen over omzet, diverse kosten en schulden e.d. en de indicatieve waardering van uw bedrijf verschijnt op het scherm. Tot hier is dat volledig anoniem. Uw gegevens worden niet opgeslagen en de verbinding is dubbel beveiligd (zowel onze website als het formulier dat u invult zijn encrypted). Wanneer u het uitgebreide waarderingsrapport wilt ontvangen, vragen wij uw gegevens. Anders kunnen we het u immers niet toesturen. Wij zullen uw gegevens nooit aan derden verstrekken. Wel zullen we u niet vaker dan eens per maand wat verkooptips mailen. Maar daarvoor kunt u zich natuurlijk altijd weer afmelden.

Dus, bent u benieuwd naar de waarde van uw bedrijf? Doe dan hieronder de Online Waardescan!

Met deze tool kunt u vlot, eenvoudig, gratis en volledig anoniem de waarde van uw bedrijf berekenen.

De berekende waarde is indicatief van aard. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Voor een gedegen waardebepaling dient u contact met Waardemakers op te nemen.

De Online Waardescan is bedoeld om een indicatieve waarde van bedrijven te bepalen. Het is uitdrukkelijk geen vervanging voor een meer gedegen waardebepaling. U kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen.