• Home
  • /
  • Benaderen kandidaat-kopers

Benaderen kandidaat-kopers

Het lijkt niet al te ingewikkeld om kandidaat-kopers te benaderen en soms is het dat ook niet. Je moet even uitzoeken wie degene is die de besluiten neemt en vervolgens ga je die met een goed verhaal bellen. Bij grotere bedrijven krijg je dan te maken met de directiesecretaresse die je vraagt om een mail te sturen. Maar als je zegt dat het om bedrijfsovername gaat is de kans redelijk groot dat je de baas aan de lijn krijgt. Uiteindelijk krijgen we iedereen te spreken, al kost het soms wat meer moeite.

Belangrijk is dat je een goede pitch hebt en tegelijk ook adequaat antwoord op eventuele vragen kunt geven. C-level mensen moet je ook op C-level kunnen aanspreken. Dat kan niet iedereen. Pas verder wel op met wat je meldt. Kandidaat-kopers kennen de markt vaak heel goed en hebben aan een half woord genoeg om te weten welk bedrijf te koop wordt aangeboden. Doel van dit eerste contact is een teaser versturen en als het kan ook meteen de NDA. Let bij dat laatste op een juiste tenaamstelling.

Benieuwd wat jouw bedrijf waard is?

Vraag hieronder je gratis waardering aan.

Vul je naam en mailadres in. Je ontvangt dan een link in je mail om zelf binnen 3 minuten de waarde van je bedrijf te berekenen. Uiteraard sturen we het rapport per e-mail toe. 

Ook ontvang je eens in de twee weken verkooptips in je mailbox.