• Home
  • /
  • Closing: betaling koopsom, levering en overdracht

Closing: betaling koopsom, levering en overdracht

Wanneer alle over alle resterende punten onderhandeld is en overeenstemming is bereikt, worden de overeenkomsten getekend. Soms vinden signing en closing op dezelfde dag bij de notaris plaats, maar soms zit er ook een aantal dagen tussen. Dat maakt op zich niet veel uit.

De notaris draagt zorg voor de overdracht van de aandelen. Bij een evt. activa transactie hoeft overdracht niet via de notaris te verlopen. De levering vindt dan onderhands plaats. De notaris ontvangt de koopsom van de koper (op haar derdengeldenrekening) en houdt deze vast totdat de levering van de aandelen heeft plaatsgevonden. Een dag later maakt de notaris de koopsom over aan jou als verkoper. Reden voor deze dag vertraging is dat er op de dag van de levering nog faillissement zou kunnen zijn aangevraagd. Maar dat komt in de praktijk nooit voor. Dit zijn de laatste handelingen die de verkoop van je bedrijf definitief maken. Gefeliciteerd, tijd voor champagne!

Je bent dus maar 15 stappen verwijderd van een succesvolle verkoop van je bedrijf. Zo ingewikkeld is het dus allemaal niet, gewoon het Stappenplan Bedrijf Verkopen volgen. Maar iedere reis begint met het zetten van de eerste stap. En die ligt bij jou. Neem contact met ons op als je serieus aan de slag wilt met de verkoop van je bedrijf.

Benieuwd wat jouw bedrijf waard is?

Vraag hieronder je gratis waardering aan.

Vul je naam en mailadres in. Je ontvangt dan een link in je mail om zelf binnen 3 minuten de waarde van je bedrijf te berekenen. Uiteraard sturen we het rapport per e-mail toe. 

Ook ontvang je eens in de twee weken verkooptips in je mailbox.