• Home
  • /
  • Onderhandeling en deal structuring

Onderhandeling en deal structuring

Met de partijen die door onze selectie gekomen zijn, plannen we een meeting om te zien of we tot overeenstemming op hoofdlijnen kunnen komen. De sfeer wordt iets grimmiger, wat ook wel logisch is omdat de belangen tegengesteld zijn. De periode van beauty contest is voorbij en het gaat er nu om de knikkers de juiste kant op te laten rollen. Jouw kant als het aan ons ligt.

Hoewel de ruimte voor onderhandeling is sterk is beperkt door het indicatieve voorstel, is er nog steeds ruimte om invulling aan de overige voorwaarden te geven. Als verkoper hebben we nog alternatieve kopers achter de hand en we hebben nog geen exclusiviteit in de deal vergeven. Dus als het ons te bont wordt, dan hebben we een escape. Die dreiging versterkt onze onderhandelingspositie. Beetje flauw misschien, maar in dealmaking is alles geoorloofd.

De onderhandeling focust zich voornamelijk op de deal structuur, hoogte en betaling van de koopsom e.d., maar ook kan de reikwijdte van het boekenonderzoek aan de orde komen. We proberen om tot overeenstemming op hoofdlijnen te komen. Als dat lukt, dan leggen we de afspraken vast in een term sheet of intentieverklaring (LOI). En als we er niet uitkomen, dan vervolgen we het traject met één van de andere overgebleven kandidaat-kopers.

Benieuwd wat jouw bedrijf waard is?

Vraag hieronder je gratis waardering aan.

Vul je naam en mailadres in. Je ontvangt dan een link in je mail om zelf binnen 3 minuten de waarde van je bedrijf te berekenen. Uiteraard sturen we het rapport per e-mail toe. 

Ook ontvang je eens in de twee weken verkooptips in je mailbox.