• Home
  • /
  • Opstellen termsheet of intentieverklaring (LOI)

Opstellen termsheet of intentieverklaring (LOI)

Wanneer we overeenstemming op hoofdlijnen hebben bereikt, dan leggen we dit vast in een termsheet of intentieverklaring (LOI). Dit document wordt door partijen ondertekend en is de voorloper van de koopovereenkomst. De praktijk leert dat over de inhoud van de termsheet nog behoorlijk onderhandeld wordt. De ruimte voor onderhandeling is door de gemaakte afspraken weliswaar steeds verder ingeperkt, maar de details bieden toch nog handvatten om er een eigen draai aan te geven.

Wij zijn uiteraard niet roomser dan de paus en zijn er ook op gebrand om onze punten op een juiste manier in de overeenkomsten te krijgen. Dat is dan ook de reden dat wij er op staan dat wij zelf de regie hebben over de overeenkomsten en dat onze jurist deze opstelt. Een slimme koper wil echter precies hetzelfde, alleen hebben wij al in de beschrijving van het verkoopproces vastgelegd dat wij de overeenkomsten opstellen. Daarmee is de kous af en hebben wij toch onze zin gekregen.

Benieuwd wat jouw bedrijf waard is?

Vraag hieronder je gratis waardering aan.

Vul je naam en mailadres in. Je ontvangt dan een link in je mail om zelf binnen 3 minuten de waarde van je bedrijf te berekenen. Uiteraard sturen we het rapport per e-mail toe. 

Ook ontvang je eens in de twee weken verkooptips in je mailbox.