• Home
  • /
  • Kennismaking met kandidaat-koper(s)

Kennismaking met kandidaat-koper(s)

Indien een kandidaat-koper na bestudering van de verkoopdocumentatie serieus interesse heeft, volgt een eerste kennismaking. Soms is dat bij het te verkopen bedrijf, soms bij de kandidaat-koper en soms op neutraal terrein (bijv. bij ons op kantoor). Persoonlijk vind ik het plezierig om de kandidaat-koper op te zoeken, aangezien we dan een goed beeld van deze partij krijgen. Bovendien is het nog wat vroeg om partijen bij onze klant uit te nodigen. Dat doen we liever alleen met partijen waar het echt concreet wordt.

Doel van de kennismaking is het uitwisselen van informatie. De kandidaat-koper heeft vaak aanvullende vragen over de informatie die hij heeft ontvangen. Dat lichten we ter plekke toe. Onze missie is immers de kandidaat-koper te helpen bij zijn aankoop en dus zijn we heel servicegericht en beantwoorden we alle redelijke vragen (dus niet de vragen die strategisch gevoelige zaken raken). Ons doel is de kandidaat-koper van alle informatie te voorzien die hij nodig heeft om een goede bieding uit te brengen. Daarnaast willen we zelf natuurlijk ook een goed beeld hebben van de kandidaat-koper. We willen weten waarom deze partij interesse heeft in het bedrijf, wat zijn financiële mogelijkheden zijn, etc. Immers, des te meer we weten, des te beter zijn we in staat om creatief te zijn in de onderhandelingen.

Bij afsluiting van de kennismaking nodigen we de kandidaat-koper uit om een indicatief bod uit te brengen. Dit bod is niet bindend, maar wel richtinggevend voor de volgende fase in het verkoopproces.

Benieuwd wat jouw bedrijf waard is?

Vraag hieronder je gratis waardering aan.

Vul je naam en mailadres in. Je ontvangt dan een link in je mail om zelf binnen 3 minuten de waarde van je bedrijf te berekenen. Uiteraard sturen we het rapport per e-mail toe. 

Ook ontvang je eens in de twee weken verkooptips in je mailbox.